Groene stadsambassade

Stadsnatuur Venlo

Stadsnatuur Venlo is een burgerinitiatief van een aantal betrokken Venlonaren.

Platform: Stadsnatuur Venlo is een platform waar samenleving, politiek en overheid elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over groen in en om de bebouwde omgeving. Behalve het gezamenlijk uitspreken van groene ambities is het ook de bedoeling om deze ambities daadwerkelijk vorm te geven. Dialoog, samensturing en cocreatie staan centraal.

Doel: Het project heeft als doel om initiatieven die iets met groen in en om de stad te maken hebben met elkaar te verbinden. En dan gezamenlijk optrekken om de betrokkenheid in de samenleving met stadsgroen te vergroten.

Stadsgroen: dat kan van alles zijn. Vanuit het huis van de wijk met een groepje mensen het park schoonmaken tot het meedenken en meebeslissen over de inrichting van de openbare ruimte. Andere groene initiatieven zijn stadslandbouw, natuurstudie en educatieorganisaties, natuurparken.

Initiatief: Stadsnatuur Venlo is een initiatief van groene stadsambassadeurs Corina Brouwers en Arjan van den Bosch. Ze zijn betrokken bij de natuur in en om de stad, zijn gids in de drie Nationale Parken in Limburg en hebben ruime ervaring met burgerinitiatieven.

Meedoen?: In principe is iedereen die zich inzet voor groen in zijn of haar eigen omgeving een groene stadsambassadeur. Laat ons weten wat jij doet in Venlo of omgeving en we zetten je in de spotlight!

Hulp nodig?: Wij stellen onze kennis en ervaring op het gebied van stadsnatuur en burgerinitiatieven graag ter beschikking. Kijk hier waarmee we kunnen helpen.

Website: Meepraten, meekijken of wil je iets met de community delen? Ga dan naar http://stadsnatuurvenlo.nl

 

 

 

 

 

Meer informatie